Στο πλαίσιο του έργου, εκπονήθηκαν δύο εξειδικευμένες μελέτες με αντικείμενο τη βελτίωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, την κατανόηση και τον μετριασμό της επίδρασης της Covid-19 σε ευάλωτους ασθενείς αλλά και την αξιολόγηση των online εργαλείων που έχουν ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε επιλεγμένα νοσοκομεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Στην πρώτη μελέτη περιγράφεται το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, σε επίπεδο Νοσοκομείων και Κοινότητας. Παράλληλα πραγματοποιείται συγκριτική ανάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αντίστοιχα Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επίδραση σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων στην πορεία και έκβαση της Covid-19 σε ευάλωτους ασθενείς (π.χ. ηλικιωμένους, καρδιοπαθείς, ογκολογικούς, κ.ά.), αλλά και στην επίδραση αυτής στο σύστημα υγείας. Σκοπός της μελέτης είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξη εγγενών και συστημικών αδυναμιών, η εξεύρεση πιθανών λύσεων και η προώθηση προτάσεων για υιοθέτηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, καθώς επίσης και η εφικτότητα της εφαρμογής συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.
Στη δεύτερη μελέτη πραγματοποιείται αποτίμηση και αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής των online εργαλείων (πλατφόρμα eHealthPass) του έργου, όπως αυτή διενεργήθηκε στα τρία «πιλοτικά» Νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Πιο αναλυτικά, περιγράφεται η διαδικασία επιλογής των ασθενών και η παρακολούθησή τους βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας (roadmap) καθώς και η αξιολόγηση της λειτουργίας του συστήματος οξυμέτρων – gateways – της πλατφόρμας τηλεμετρίας και της πληροφορίας που συλλέγεται μέσω αυτών. Η αξία της μελέτης στο χώρο της υγείας έγκειται στην εκτέλεση άσκησης για την πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν και οι οποίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με παρόμοια εργαλεία καθώς και με την ενσωμάτωση πολιτικών που δύναται να διαμορφωθούν με βάση την εμπειρία που έχει αποκτηθεί.
Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων και παρατηρήσεων του έργου CoofHea2 κρίνεται ότι μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του συστήματος υγείας στη χώρα μας, στην αντιμετώπιση αναγνωρισμένων αδυναμιών και στην ορθότερη διαχείριση μελλοντικών επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων.